Skip to main content

Vergelijk jezelf alleen met jezelf en niet met anderen

We kennen en lezen ze allemaal. De succesverhalen op social media begeleid door mooie foto’s. Meestal met zo weinig mogelijk kleding aan en in de juiste pose zodat de (buik)spieren goed zichtbaar zijn. Dat verdient ook alle respect want er is vaak hard voor getraind. Maar weet dat deze foto’s op de meest gunstige momenten worden genomen. En laten we vooral fotoshoppen niet vergeten. Dat geeft ook niets, want iedereen wil zich zo mooi mogelijk profileren.

De valkuil is echter dat jij je gaat vergelijken met de foto’s van anderen. En dat is niet goed want iedereen heeft zijn eigen doelen, en deze verschillen nu eenmaal van elkaar. Daarnaast ben jij als persoon anders dan bijvoorbeeld je buurvrouw of collega en is het verloop van jouw progressie naar je einddoel ook anders. Ieder persoon is uniek, ook jij!

Door je te vergelijken met anderen bestaat de kans dat je ontevreden bent met je behaalde resultaat, terwijl je dat daarvoor wel was. Heb daarom zelfvertrouwen, blijf doorzetten en heb vooral geduld met het behalen van je einddoel. Je zult merken dat jij je dan minder gaat vergelijken met anderen en je meer gaat richten op je eigen doelen. Dat is uiteindelijk datgene waar je naartoe aan het werken bent.

Het is jouw leven, vergelijk je niet teveel met anderen. Wees tevreden met, en focus je op jouw progressie. Probeer jezelf constant te verbeteren om zo uiteindelijk je gestelde doel te behalen.