Skip to main content

Jason

Al ruim 3 jaar heb ik meerdere pogingen gedaan om fitter te worden en een betere fysiek te krijgen. Via Mahorokan 2 jaar geleden meegedaan aan de 21 dagen challenge en vorig jaar via een online fitness trainer. Begin van het jaar kwakkelde ik erg met mijn knie, meerdere fysio behandelingen gehad en was er eigenlijk wel klaar mee. Rik sprak mij aan over hoe het ging en ik informeerde bij hem naar het PFT traject. Het zou erop neerkomen dat als ik morgen zou beginnen dat ik precies voor mijn vakantie klaar zou zijn met de 1e vijf maanden. Zo gezegd, zo gedaan en van start gegaan.

Ik moest in het begin heel erg wennen aan creatief zijn met je voeding en dat het matcht aan de maximale Kcal intake en de macro’s. Maar door veel te proberen had ik het na een week onder de knie. De trainingen waren in het begin echt heel pittig, te meer omdat ik spieren aansprak die ik gewoon niet trainde. Onder toeziend oog van Rik ging ik elke nieuwe training helemaal stuk, maar in de weken die volgde ging ik zwaarder en had ik de oefeningen qua techniek goed onder controle. Techniek is het belangrijkste heb ik gemerkt. Daarna komt het gewicht. Op een gegeven moment ervaar je gewoon de kick dat je sterker wordt en ga je balen dat je een keer niet kunt trainen. Maar ook daarin ben ik creatief geworden. In een gezin waarin mijn kinderen en mijn vrouw ook fanatieke sporters zijn, ben ik vooral op zoek gegaan naar de mogelijkheden om te gaan trainen. Dus in de ochtenduren vroeg trainen voor het werk , direct uit werk of pas laat in de avond .

Door het PFT traject heb ik bijzonder veel geleerd. Bijzonder veel over je voeding. Als mens doe je veel aannames en door dit traject heb ik deze aannames en eigen overtuigingen ter discussie gesteld. Over de voeding heb ik vooral geleerd welke voedingsstoffen in bepaalde producten zit, dat het ok is om wel eens te cheaten en een gezellig avondje met een drankje prima kan. En als ik dan een cheatdag had of een keer doorgezakt was, dacht ik altijd dat je dit direct zou gaan merken. Het is natuurlijk niet helemaal waar maar is wel afhankelijk hoe hoog je de lat voor jezelf legt. En dat is wel iets waar ik gaande weg het traject mijzelf telkens tegen kwam. Doordat ik mijzelf een doel had gesteld, bleef ik gemotiveerd en wist ik de discipline op te brengen om telkens voor mijn doel te gaan.

Het resultaat na 5 maanden is voor mij persoonlijk echt iets om trots op te zijn. Ik voel mij veel fitter, ben veel sterker, ben mentaal veel sterker, ben veel sneller met hardlopen en mijn fysiek is tenslotte veranderd. Echt heel gaaf om dit te ervaren.

Hoewel ik weet dat ik het zelf allemaal gedaan, wil ik toch mijn dank uitspreken voor Rik en het team hier achter. Rik heeft mij altijd gesteund ook in de mindere tijden en was een goede motivator. Wat ik zelf heel gaaf vind, is de app die precies inspeelt op datgene waar ik mijzelf in het proces bevond. Complimenten hiervoor! Ik zou iedereen dit traject willen aanbevelen die aan de beste versie van zichzelf wil gaan werken. Nu op naar het 2e traject!

Al ruim 3 jaar heb ik meerdere pogingen gedaan om fitter te worden en een betere fysiek te krijgen. Via Mahorokan 2 jaar geleden meegedaan aan de 21 dagen challenge en vorig jaar via een online fitness trainer. Begin van het jaar kwakkelde ik erg met mijn knie, meerdere fysio behandelingen gehad en was er […]